A minőségi szakácsruha nagyon fontos, hiszen csak a speciálisan konyhai munkára kifejlesztett viselet tudja megadni azt a maximális komfortérzetet, ami egy ilyen extrém körülményekkel teli helyszínen szükséges. Ezek a ruhák összetételükben, fazonukban, kialakításukban tökéletesen kielégítik a kényelmi és esztétikai igényeket. A szakácsruhák részben importból, részben hazai gyártásból származnak, a felső-középkategóriás viseletek közkedveltek a szállodák, éttermek szakiskolák és egyéni vásárlók körében egyaránt. A komplett szakácsöltözés fő darabjai a következők. Kényelmes szakácsnadrág, szakácskabát, szakácssapka, kötény, póló, gombok és a megfelelő cipő. Ezeket igény szerint megrendelés esetén egy napos határidővel szállítjuk.

A szakácsnadrág lehet klasszikus egyszínű, vagy akár bohókás, vidám mintákkal díszített is, mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban illő darabot. Akármilyen stílust is akar megjeleníteni konyhai öltözködésében, a Variker Kft kínálatában könnyen meglelheti a megfelelőt.

Szakácskabátok tekintetében igen széles a választék, választhat hosszú és rövidujjú közül, valamint színek és fazon tekintetében is van alternatíva. Paszpolos szakácskabát, kivehető gombokkal, ezek lecserélésére is van lehetőség. Sokféle beszerezhető ezekből, hogyha Ön a színeket részesíti előnyben, akkor a Variker fekete, fehér, bordó, piros, kék, zöld, narancs színű gombjai egyaránt rendelkezésére állnak, de ha inkább az elegancia híve, akkor ezüst- vagy aranyhatású díszeket is választhatja.

A szakácssapkának két fő funkciója van. Az alapvető konyhai higiéniát biztosítja, megóvja a készülő finomságokat a lehulló hajtól, valamint az állandóan forró konyhai levegő hatására jelentkező izzadság egy részét felitatja. Választhatunk a hagyományos, a körsapka és a fejkendő között, ezeket is sokféle színben szerezhetjük be.

A kötény fontossága nem elhanyagolható. A főzésnek köztudottan számos olyan lépése van, amely során a ruházaton szennyeződés keletkezhet. A fazon tekintetében megülönböztetünk melles és derekas változatokat, továbbá pincérek számára készült kötény is található a Variker Kft kínálatában.

A rövidujjú póló igen praktikus viselet a konyhában is, pamut anyagának köszönhetően a lehető legkényelmesebb felsőruházat. Hagyományos kerekített nyakú pamut felső és galléros, rövidujjú kevertszálas alapanyagból készült póló közül választhat, ez utóbbi a nyakrésznél 3 gombbal van ellátva.

A lábbelire pedig a Birkenstock a Variker válasza. A cipők közül választhatja a Super Birki-t, Profi Birki-t, valamint az Activ Birki-t. A cipő fő feladata az, hogy kényelmes, anatómiailag helyes tartást biztosítson, nem véletlenül népszerűek ezek a szakácsok, cukrászok, egészségügyi dolgozók körében.