A Variker Kft által forgalmazott készruhák között fellelhető a szakácsnadrág is, melynek gondos kiválasztása igen fontos. A konyhában eltöltendő hosszú nap különleges elvárásokat támaszt a ruhával szemben. A higiéniai előírásoknak való megfelelés és a kényelem igénye egyszerre merül fel, amit csak a speciálisan szakácsoknak kifejlesztett ruházat tud megvalósítani. Nagyon fontos, hogy a munkaruha minden egyes darabja -így a nadrág is- elviselhetővé tudja tenni a sütés-főzés során létrejövő állandó hőséget, még a nyár derekán is. A komfortos viseletnek ezek a legfontosabb jellemzői, de hogy pontosan mitől válnak ideális szakácsnadrággá, azt a továbbiakban elemezzük.

Amit érdemes, sőt meg kell nézni szakácsnadrág vásárlása előtt, az nem más, mint a ruha anyagának összetétele, fazonja, mintázata, zsebek elhelyezkedése, és a viselet derekán elhelyezett záródási pontok. A méretről talán nem is kell szót ejtenünk, habár igen sok nadrág állítható szorossággal rendelkezik, így ezzel nem is kell külön foglalkozni, ha nem tartozunk a szélsőségekhez. Ha a munkahely nem követel meg egyenruhát, hanem egyéni beszerzésről van szó, akkor gondosan végig lehet menni az összes tulajdonságon, hogy a munkahelyi kényelem garantált legyen.

A szakácsnadrághoz használatos matéria legtöbbször pamut, ezt poliészterrel kombinálják, a nagyobb poliészter tartalmú anyag előnye, hogy kevésbé igényel vasalást. A legtöbb kevert alapanyagú nadrág 65%-ban pamut, 35%-ban poliészter.

A fazon tekintetében nincs nagy variációs lehetőség, egyenes szárú és kissé szűkített nadrágok közül lehet választani. A zsebek hasznosak, nem mindegy tehát, hogy van-e farzseb, vagy csak két oldalzseb, és ha nem gumis derekú a nadrág, az övtartó is lehet hasznos. Nagyon sok nadrág uniszex, de ne gondoljuk azt, hogy egy ilyen viselet nem lehet divatos, tehát a hölgyek ne riadjanak vissza ettől.

A mintázat terén viszont rengeteg a variációs lehetőség, így akik szeretnének egyéni darabokban dolgozni, könnyűszerrel megtehetik. A szakácsnadrágok legelterjedtebb színvilága a pepita, ami majdnem annyira népszerű, mint az egyszínű fekete vagy fehér. A Variker kínálatában a fekete és a pepita mellett találhat még gasztro mintásat, valamint paprikával díszített szakácsnadrágokat is.

Szakácsnadrágok tekintetében a kényelem az első, de persze azt se bánjuk, hogyha öltözetünk megfelel az aktuális trendnek. A szakácsnadrágokhoz van lehetőség megfelelően illő kabátokat, sapkákat és kötényeket vásárolni, így ezeket váltogatva mindig megújulva, maximális kényelemben tud majd eleget tenni konyhai kötelezettségeinek, és a korunk divatelvárásainak is meg tud majd felelni. Kellemes böngészést kívánunk!